Torsdagen, den 30:e och sista september

Idag startade jag upp dagen (efter att ha lämnar 5 åringen på skolan) med att pyssla om mig själv lite.

(Ett kort sidospår, den 20 juni fick jag en blånagel på höger stortå, denna drog jag bestämt bort igår.)

Tillbaka till idag...
min ompyssling av mig själv började med att ta bort allt äckligt gammalt nagellack från alla tår och fingrar. Upptäckte med sorg en ny (halv)blånagel på vänster stortå. Sedan klippte jag av mina naglar som jag förgäves försöker få att bli långa och fina. Sen tog jag mig en varm dusch för att bli så där härligt ren, för att efteråt hoppa ner i ett ännu varmare bad! Där låg jag sen och bara gottade mig själv i värmen, med min nya tidning som jag fick av en av de snälla mammorna från 5 åringens skola.

Resten av dagen har varit så där lagom tråkig. Städning, strykning och skalning av äpplen. Men nu ska jag åka iväg för att träffa Irene.



Bild från imorse


ps. min engelska kurs kommer börja nästa vecka!

Livet är hårt


Idag är det onsdag. Nu ska jag sätta fart med att städa pojkarnas sovrum. Mycket spännande, hur många spindlar ska jag hitta idag?

Sen ska jag möta upp med au pair folket och avtacka Adeline som spenderar sin sista dag i UK idag. Det är en av de saker som är jobbigt med au pair livet. Att se vänner åka hem, en efter en. Hittills tre, fyra efter idag. Någon har jag nära kontakt med fortfarande, medans jag inte hört ett ord från en annan. Jag vet att några av dem, kommer jag antagligen aldrig se igen. Medans jag med andra kommer få galet härliga minnen med, utanför UK och au pair världen. Det lustiga är, att nästa gång, då är det min tur att åka hem!



Bara så där "för att", så slänger jag upp en bild på Emelie och Jannike från i lördags.

Bournemouth beach, 20100915


20100928

Idag har jag haft min andra lektion i Interior Design. Vår första uppgift är att (på papper) inreda en lägenhet med Moroccan style för en familj bosatt i Bristol. Vi ska göra planlösningen med väggar, fönster, dörrar och inreda med belysning, möbler, gardiner, kamin ec., på ca 45m² stor golvyta. Vi ska även bestämma materialet på golv, väggar tak, tyger, ja allt. Det ska vara inrett med ett kök, matplats, vardagsrum, hall och arbetsplats, och gärna ha stora fönster/dörrar ut mot trädgården. Sen är det en lista med diverse andra kriterier och önskemål som denna påhittade Bristol familj behagar att ha.

Vi började skissa på vår "floor plan" idag. I början stod det helt still i mitt annars livliga huvud, hade inga som helst idéer på något plan. MEN när väl idéerna började trilla ner, då började det bli svårt. HUR i helskotta ska jag få ner alla dessa idéer på papper? Eller få rum plats med alla dess idéer på en 45m² stor yta? Men jag antar att det är det som kursen går ut på, att lära sig få sina idéer att fungera i praktiken och inte bara i fantasin. Vi får se hur det går...

Nu ligger jag i sängen och inväntar maten…


20100925 - En skön dag i Bournemouth


Förlåt...

Nu blev allt så negativt plötsligt... kan tänka mig att det inte är så kul att läsa om!

Men jag har det faktiskt bra, det har jag! Allt kan ju inte gå som på smör... visst?

20100924

3 månader kvar till jul.

Jag mår rent ut sagt skit. Det känns som att mitt huvud balanserar på en pinne som ska liknas som min nacke. På denna stela pinne, sitter min så kallade hals som håller på att brännas sönder, en bit upp sitter mitt huvud som snart exploderar. Lustig känsla det där. Men det blir väl bättre snart, får man väl hoppas! 

Skönt med fredag i alla fall, imorgon ska jag ta mig en oförskämt lång sovmorgon.



(Komplettering: Alltså, jag är inte döende, även fast jag kände mig så imorse. Jag är bara super duper förkyld!)


20100923 - En blöt dag

Jag sprang precis från bilen...


   


20100922

I denna stunden skulle man kunna tänka sig att jag gör i ordning mig för att åka iväg till min Engelska kurs. Men inte då, de ringde nämligen i förrgår jag meddelade att den är inställd! Förlåt för uttrycket, men jag verkligen HATAR detta college!!! De har så otroligt dålig koll på allt som inte rör dem själva. Jag ringde nämligen förra veckan och frågade om kursen skulle gå eller ej, fick till svar "ja det tror jag, jag har inte hört något annat". Jag blir så förbannat irriterad! Nej, nu ska jag städa och sen kila ner till stan för att äta lunch med några i "au pair gänget".


Jag var på min första lektion i Interior design igår, var inte riktigt som jag förväntat mig, men ska vänta till nästa vecka innan jag yttrar mig för mycket. Vi var kanske 10 personer, jag, olivia och två till under 25. Sen var resterande mellan 45 och 70!


20100920

Måndag igen, efter en skön helg. Lördagen gick först åt till att laga backspegeln, vilket som bekant avklarades! Kvällen spenderades tillsammans med Jannike, Irene och Olivia. Innan vi rullade ner till stan för att dansa bort lite kalorier, lekte vi "bli vackra med ett glas vin i handen" hemma hos Jannike. Inget extremt eller speciellt hände, bara en allmänt trevligt rolig "girls night out".



fotbolls match stod på schemat på söndagen, sov jag över hos Jannike. Skönt att inte behöva ta taxi tillbaka till huset på lördagskvällen! Men innan matchen, var planen att vi skulle möta upp med Olivia och Irene för frukost inne i stan. Men 10 minuter innan vi skulle mötas, fick jag ett sms "Good morning... we're just awake...". Men det var inget att hänga läpp för - frukost skulle ätas i alla fall!

Då det var "Salisbury food festival" på torget, var det bara att välja och vraka bland alla olika tält fullproppade med mat i. Jag började med en pannkaka toppad med jordgubbar och grädde, Jannike med två vårrullar. Sen gav jag mig på en kyckling-curry gryta med ris och Jannike en soppa. Bättre mat efter en utekväll får man leta efter!!

Sen gav vi oss iväg till Downton för matchen. Det var "the Reserve team" dagen till ära, vann med 8-2. Den första halvleken kändes som en evighet. Den andra gick snabbare, men det kändes som att vi spelade i slow motion. Det var skönt att springa av sig lite!





För den undrande

Backspegeln lagad och klar nu sen 30 min tillbaka.
Allt fixar sig med lite dubbelhäftande tejp :)


För att lätta på stämningen


7 års olycka?

Körde hem från Salisbury igår. Klockan var omkring 22:20. Tänkte på hur bra veckan varit, lugn och skönt med roliga upptåg. Sista sträckan innan jag kommer till huset, består av en lång nedförsbacke. När jag inte har brottom, brukar jag där helt släppa gasen, och bara sakta rulla ner. Efter halva vägen, när backen började plana ut igen. Fick jag ett möte med en annan bil. Då det var helt kolsvart, kör jag automatiskt lite till vänster för att underlätta mötet. Precis när den andra bilen passerar. PAAANNNG!!!!

Kunde för att i världen inte förstå vad som hänt. Kör in mot sidan, kollar åt vänster, ser att sidospegeln saknas, bara själva spegelglaset. Ingen skada på själva bilen på något sätt, förutom att glaset saknades. Chockad som jag var, vände jag och körde tillbaka. Såg en sopptunna som stod ca 15cm ut i gatan...

Om jag inte hade fått en möte precis då, precis där... då hade jag inte kört mina ca.10cm längre åt vänster, precis då, där. Då hade jag inte heller bangat in i denna förbannade jäkla sopptunna, som någon lat jävel inte kunde hålla på sin uppfart! Lite längre fram hittade jag spegelglaset, krossat.

Med gråten i halsen, och den krossade spegeln, körde jag hem till huset och berättade vad som hänt. Jag tror att det kommer bli bra. Det måste det!



Nej men annars har veckan varit super!!! Numera är jag Honey Blonde, vilket jag tror att jag kan vänja mig vid!


"Be right back"


20100914

Idag tog jag tag i mig själv och började läsa lite i min övningsbok inför högskoleprovet. HJÄLP vad det första jag kom att tänka på. Hur sjutton ska jag hinna tugga igenom allt det där? Det stod att de rekommenderar att man lär sig omkring 25 ord per dag. Det är alltså svenska ord de pratar om. Här är jag i full gång och försöker suga in mig engelska i ett, så ska jag samtidigt plugga in svenska glosor! Vi får se hur det går...




Dagen till ära bokade jag dessutom min resa hem. Jag måste liksom ta mig hem först, innan jag kan skriva provet... Blir ett dyrt prov! Men jag tackar inte nej till ett par dagar på svensk mark, innan jag påbörjar min sista månad här i England igen.


Jag har blivit lurad

Började dagen med att jag blev grund lurad... lagom snopet!

Jag gjorde inte i ordning killarnas lunchlådor igår, vilket innebar att jag blev tvungen att göra det imorse. Snoozade i ca.40 min tills jag till sist stängde av alarmet. Kollade upp på väggklockan och insåg att klockan var 07:18. Kliver raskt upp ur sängen, drar på mig de närmsta kläderna som var inom mitt synfällt. Öppnade dörren, och där stod den äldsta killen (5år) som precis skulle se om jag behövde väckas till liv. Konstigt tänkte jag, jag har inte försovit mig... Kom ut i köket, insåg att klockan inte alls var 07:20, utan 07:33!! Klockan 07:30 ska jag nämligen vara klar för att hjälpa den äldsta killen att göra sig redo för skolan. Min väggklocka hade med andra ord gått 13 minuter för sent!!! GAAAH, vad jag fick bre smörgåsar med speeeed!!

Man kan tänka sig att 13 minuter inte är så mycket. Men 13 minuter, är en evighet på morgonen. Bara 2 minuter kan göra skillnad, 2 minuter kan innebära att vi inte behöver springa till skolan, eller att jag faktiskt kan gå på toaletten innan vi sätter oss i bilen på väg till skolan. 13 minuter – avgör allt (iaf på morgonen).



Men jag grejade biffen, galant!


Simon

Idag (2010-09-12) fyller min pojkvän 23 år. Tänk att jag är kär i en sån gammal man!



Det är jobbigt att tänka på, att jag är här, och han är där...


20100911

Kom hem för ett tag sen efter en kväll spenderad tillsammans med Jannike och Olivia. Lugn och rolig kväll. Thai mat, åh jag älskar den thai restaurangen. Det var varken första eller sista gången jag satte min fot där, det är en sak som är klar! Efteråt bar det av för att ta skydd av regnet för att sen springa vidare till bion. Super bra film Going The Distance, jobbigt bara när tankarna ständigt flög iväg på annat håll...


Going The Distance


Ikväll blir det middag inne i stan med bio som dessert!


Enjoy small little things

Nu ska jag ta mig en kopp te i min nya mugg, så det så!!!

  


20100909

Det känns som att mitt huvudet hänger mellan knäna just nu. Har liksom ingen energi... kom tillbaka till huset igen vid omkring kvar över 11 igår. Galet trött, men såklart, så kunde jag inte somna. Det blev inte bättre med sällskapet av en galet-vidrigt-stor spindel krypandes på golvet bredvid sängen. Lyckades tillsist fånga honom (död eller levande vet jag inte) i en vattenflaska. Vi vann matchen mot Poole med 0-6, vilket var skapligt, även fast det andra de bara var 9 spelare i slutet pga skador. Jag fick spela forward, spännande!


Idag är det städning av mitt rum som gäller, jag tänker minimera risken för fler spindelgömmor! Och ikväll ska jag träffa de andra au pair tjejerna, det är tydligen karaoke på torsdagar, kan bli roligt!!

 


Signed up

Idag tog jag, precis som jag igår bestämde, min rumpa och pallrade mig ner till College. Registrerade mig och betalade två kurser! English Conversation Classes för Speakers of Other Languages och Interior Design - an Introduction, vilka startar den 21:a respektive 22:a september - ska bli ruggigt kul! Träffade dessutom Olivia och Irene för en lunch, kul att göra något under dagen, förutom stäning och strykning...


Fick nyss veta att jag ska spela en fotbollsmatch imorgon, i Poole. Kommer bli en lång kväll..! Men det betyder att jag måste gå 30 minuter tidigare från jobbet, vilket inte är fy skam :)




Smatter på fönstret

Hösten har kommit. Jag är rädd för att resterande av min tid här i England kommer att bestå av regn... Tur att jag har mina gummistövlar och regnjackan nära tillhands!

Men varför tog jag inte tillvara på sommardagarna?
Jag vet någon som tänker åka utomlands till värmen så fort pengarna räcker till!!!


Idag har jag inte gjort något särskilt.. städat, tvättat lite, fixat lite med småsaker som behöver göras. Vad jag inte gjorde var att åka in till Collage. Jag får ta min rumpa och pallra mig dit imorgon.


PS.

Min anslagstavla börjar som smått bli full. För det ger jag tummen upp och niger för alla fina kort- och brev!!! (Men jag är inte nöjd än.)



I'm here without you baby


But you're still on my lonely mind
I think about you baby
And I dream about you all the time
I'm here without you baby
But you're still with me in my dreams
And tonight
It's only you and me


But all the miles that separate
- they disappear now when I'm dreaming of your face.


Söndag, 5 september

Söndagar brukar i allmänhet (för min del) vara relativs trivsamma. Inga direkta planer, flyta runt lite och göra det jag känner för, så där för stunden. Men jag anser att söndagar också är väldigt deprimerande... det känns som att det bara är en lång väntan inför en ny måndag.

Idag har jag dessutom varit galet trött hela dagen och spelat min första "riktiga" fotbollsmatch här i England. Vi vann med 2-1, vilket i sig var bra. MEEEN vi spelade helt enkelt som kråkor hela bunten. Antagligen spelade motståndarna ännu sämre, men det var nog max 3 spelare som lyste i laget, jag var inte en av dem. Men matchen var en bra anledning för att stiga upp ur sängen i alla fall, även fast det regnade.

Efter matchen mötte jag upp med Irene, Olivia och Emelie, vilket var trevligt! Annars hade jag (vad jag anar) gått och lagt mig i sängen igen, vilket inte hade varit så bra kanske...



Igår blev det Picknick i New forest med Emelie, Adeline och Irene. Vi hittade en jätte mysig plats vid en liten sjö. Helt lugnt, stilla och framför allt tyst. Skönt att komma iväg, bara för en liten stund.


(Bilden säger inte så mycket, men det var och är super fint)

Lördagen avslutades med en nykter utgång tillsammans med samma glada tjejer som under picknicken + Olivia som kom in under småtimmarna.
Rolig men speciell kväll. Vi började på ett club liknande ställe, dansade och var glada. Sen gick vi till en pub och gäspade och deppade. För att efteråt avsluta med ett club liknande ställe igen, innan det bar av till sängen igen. Men trevligt var det!!

    


 


Fredag, 3 september

Det känns i kroppen att det är fredag... är så där härligt äckligt seg i hela kroppen! Jag vill egentligen bara krypa ner under täcket och sova bort hela dagen. Men det kan jag ju inte göra! Nej för idag är det fredag, och det betyder städa köket dag. Ikväll ska jag dessutom vara barnvakt - yippi! Med barnvakt menas att jag måste vara här hemma i huset för att se till att pojkarna sover bra och att ingen okänd kommer in i huset och tar dem.

Men det är kanske ett bra tillfälle för mig att röja upp här på rummet... jag har inte riktigt packat upp min resväska ännu. Den står prydligt vid sängens fotända med hälften av kläderna fortfarande nedslängda i den. Det jobbiga är bara att det har börjat bli som ett berg ovanpå denna resväska. Så jag måste helt enkelt först gräva fram den, och sen ta itu med den. Tanken får mig att vilja krypa ner under täcket och sova bort hela dagen. Men det kan jag ju inte göra!


20100902

Jag hade den där intervjun (som jag skrev om igår) idag. Det gick jätte bra, bara det att det var fel förbannade kurs!
Den kursen som jag hade tänkt på var bara för bara för helt nybörjare... jag trodde att det fanns många olika nivåer. MEN i själva verket, så fanns det bara olika nivåer i den här kursen som jag tydligen var på intervju för - som varar i 35 veckor och kostar £300, inte 10 veckor och £85 som jag hade planerat. SÅ det sket sig kan man ju säga. Det fanns en kurs som för människor med olika nivåer i engelskan, som gick ut på dialoger och diskussioner osv. Jag blir så arg när jag målat upp en bild om hur bra den här kursen (som jag "hittat på") skulle vara och hur mycket jag skulle lära mig… så går allt bara upp i rök!? Ska knalla dit imorgon igen och fråga lite om tips...

Efter (den misslyckade) intervjun mötte jag upp med Irene, Adeline och Olivia (svensk tjej som är inne på sin första au pair vecka). Det blev lunch vid "The Cathedral", mycket trevligt, vädret gjorde det inte heller sämre!



   


Efter jobbet mötte jag upp med Emelie. Två övertrötta svenska tjejer som vankar omkring på Tesco, resulterade i många kiknade skratt och desto fler konstiga blickar. Kanske lika bra att inte folket runt omkring förstod vad vi sa.
Jag fick i alla fall med mig 4 liter tranbärsjuice för endast £3 = dagens kap!!!



September

Idag är det den första september... SEPTEMBER!!!! Det är fanemig snart jul!!!

    
(Jag gjorde misstagen att ta vitt på mig idag... vit = flugmagnet!!! Kolla den sista bilden)



Dagen har varit galet varm och jag mår otroligt mycket bättre, vilket är en stor lättnad för både mig och familjen här som jag bor/jobbar hos. Då gårdagen kändes otroligt tung, har denna dag känts relativt behaglig. Då jag inte behövde köra något av barnen någonstans på morgonen, blev den lugn och skön. Sen har dagen bara flytigt på som på smööör och avslutades precis med ett sikta mot stjärnorna skott på fotbollsträningen.

Apropå fotbollsträningen.... vi hade BIPTEST!!! Trött i benen? OJA!!! Kommer känns imorgon...

Imorgon ska jag dessutom ha en intervju på ett college, för att se vilken nivå jag ligger på och då kunna placera in mig i rätt grupp i kursen "English for speakers of other landguages". Jag har nämligen tagit mig i kragen och bestämt mig för att läsa minst en kurs nu när jag ändå är här i England och har dagarna fria. Känns mycket spännande och håller tummarna för att det blir två kurser!

 


RSS 2.0