Sista juni 2010

Att det redan är sista juni... sommaren är i full blom, men vart är alla härliga grillkvällar som sommaren brukar(/ska) innehålla? JO: hemma i Sverige!! Om det är något som jag ska ta igen när jag kommer hem (när det nu blir), så är det att grilla. Jag ska grilla mig igenom nästa sommar - det är ett löfte!

Men att sitta i en park och ha picknick, är något som har blivit en härlig vana


Bilden är från i helgen, lunchpicknick i London
- I väntan på att kön till Madame tussauds skulle bli kortare än 2½ h.




Ps. Idag har jag pratat med mina föräldrar första gången på flera veckor (,kan det vara en månad?) = otroligt roligt!!


Gay, Fun & Pain

Som jag skrev i mitt förra inlägg så ställdes mitt alarm på 5:15 på lördagsmorgonen.. Skulle åka hemifrån kl.06. Klockan 06:40 vaknar jag med ett ryck - alarmet hade inte gått igång!!!! 2 minuter senare sprang jag ut genom dörren och med 30 sekunder marginal hann vi med bussen till London.

Bortsätt från att allt höll på att gå åt skogen på morgonen, har helgen varit helt klockren! Vi har gjort allt som vi känt för att göra precis för stunden. Det är svårt att få ner allt i text, då vi har hunnit med så mycket. Men gay, fun och pain är tre starka ord som förklarar ganska bra helgens olika upptåg!

 





Vi hoppade oss helt enkelt genom Londons sevärdheter.

Midsommar natt

Det blev ingen film ikväll heller - Emelie har gått och blivit bartender! Stört glad för hennes skull, från att ena veckan bli utslängd från sin "au pair familj" - till att andra veckan ha ett eget rum centralt i salisbury och jobb på en pub! Jag och Camilla var inte sena med att hälsa på, en mycket söt liten bar det där. Dock med mindre söta kunder... fulla 60+ män - ingen hitt! Men annars riktigt mysigt :)


Min vän Emelie ser nöjd ut på nya jobbet

Hemma i Sverige går väl ingen nykter just nu... själv så vankas det bäddags för min del. Alarmet är ställt på 05:15 imorgon. LONDON HERE WE COME!!!! Jag och Camilla ska spendera helgen i storstaden, ska blir otroligt galet kul! Det ska dessutom bli otroligt galet bra väder - vilket inte kommer sitta helt fel! Kameran kommer gå varm :)


Idag är det fredagen den 25 juni

Det betyder att jag nu har varit en au pair i 2 månader - TVÅ MÅNADER! Det är så lustigt det där med tiden... hur det kan kännas så olika. Om jag tänker i det perspektivet att jag saknar alla mina nära, då känns det som att jag har varit här i en evighet... men om jag tänker utöver det, så känns det som att jag nyss kom! 2 månader avklarade, 4 kvar.

Att det är fredagen den 25 juni betyder också att det är midsommar... den dagen på året som "man ska" spendera med sina närmsta vänner och/eller familjen. Det är dagar som denna som hemlängtan smyger sig på så där extra mycket. Jag tänker tillbaka på mina senaste midsomrar... ingen lik den andra, men alla härliga på sitt eget unika sätt! Men en sak med kvällen är bra, det är att jag inte behöver samla sju olika sorters blommor för att lägga under kudden inatt, jag kommer drömma om min älskling i alla fall!



Årets midsommar bild - Pitton, 20100625


Även fast jag inte får spendera årets midsommarafton med mina fina nära vänner där hemma. Får jag spendera den med två nära vänner här! Då filmkvällen blev inställd igår, tar vi igen den ikväll. Så kl.19 bär det av med en kudde och datorn under armen till Emelie för att kolla på Taken (vilket är en film som jag inte rekommenderar för min mamma & pappa)!


med energi eller inte

Så blev min dag riktigt bra till slut! Pojkarna var otroligt bra ikväll, inga problem alls. Allt gick faktiskt som en riktigt härlig dans!

Hur kan något som ibland är totalt omöjligt - likt en mardröm, ibland gå av bara farten?

Kvällens plan var att ha movie night med Emelie och Camilla. MEN då Emelie kvällen till ära fick jobb på en pub, blev kvällens film inställd. Istället vankades det picknick för oss som fortfarande sliter som Au Pairer. Det blev en mycket mysig kväll i parken - såg solen gå ner bakom hustaken, samtidigt som vi satt och smaskade på vår cheesecake från Tesco.



  


20100624

Vad kan man skriva mer än att det är ½ år kvar till julafton ?


JO: att det är jätte fint väder ute... och enligt BBC ska det dessutom vara fint i många dagar framåt! Men jag hittar ingen energi till att göra något vettigt. Skulle vilja ta mig i kragen och genomföra en rejäl springtur, eller åtminstone en power walk. Får se om jag hittar någon energi någonstans, långt där inne efter att jag städat. Kanske om jag letar riktigt riktigt ordentligt... men vart ska jag hitta energin till att leta?


Bullen ♥ Rullen



Idag fyller Rullen (Josefin) 20 år!

Därför bjuder jag på några bilder från sommaren 2004


Ps. Bild nr.1 - ser det ut som att tungan eller tänderna ska trilla ur först..?!

A less glorious evening

Dagen har varit galet varm, imorgon ska det bli varmare! Mina tankar i huvudet löd: tänk vilken härlig dag. Jag hade rätt... dagen var härlig, kvällen blev mindre. KAOS är det rätta ordet för att få en överblick! Att det (ibland) kan vara så svårt att äta sin middag? Att det (ibland) kan vara så svårt att få två pojkar att äta sin middag..?


God natt!


Mitt nya liv som tomat

Dagen till ära har jag spenderat i Swindon, som ligger 1h bilresa härifrån - där det var en 6-a-side football tournament. Idag har jag alltså spelat fotboll för Salisbury city football club och det gick helt åt helvette! Kanske inte åt helvette... men mindre bra. Väldigt ovant att spela fotboll, dessutom på en liten plan med 6 personer/lag. På det får jag kämpa för att få fram varje ynka stavelse... inte på grund av min dåliga engelska som man skulle kunna tro - utan på grund av min helt galna heshet! Lagom pinsamt att sätta sig i bilen på morgonen... jag blev upplockad av en av tränarna tillsammans med två spelade, det gick sådär med att presentera sig. Men allt eftersom, fick jag till en relativt bra teknik med att pressa fram mina ord mer eller mindre utan problem. Det var i alla fall jätte kul att spela, och folket i laget verkar jätte trevliga. Jag ser fram emot i slutet av juli då träningarna drar igång! Till dess får jag försöka få upp konditionen på egen hand… 

Precis som jag beskrev i mitt förra inlägg, så kan jag alltså nu visa mig utomhus igen utan att känna mig som en soppkvast i håret... istället får jag nu känna mig som en tomat med vita ringar runt ögonen! Jag hade helt glömt bort att ta på mig solkräm på morgonen… och det gick jag sota för! Även fast jag fick låna kräm av en tjej i laget på dagen, så var det anmärkningsvärt för sent. Antar att jag har gått runt och kisat hela dagen, då jag fortfarande har min vanliga hudton runt ögonen (,alltså vit). Men någon måste väl se ut så också… kanske?


PS. Idag har jag sett Englands äldsta träd!


Busy weekend

Lördagen gick åt till att hjälpa Emelie att flytta in till hennes nya rum. Gick smidigt och säkert! På eftermiddagen spelade vi lite fotboll, gick väl sådär... märks att jag inte spelat aktivt på över ½ år! På kvällen åkte vi och hämtade upp Camilla - hon skulle nämligen bli vår frisör för kvällen. Hon klippte av dem slitna topparna, vilket var mer än välbehövligt - nu kan jag visa mig utomhus igen utan att känna mig som en soppkvast! Danmark hade dessutom sin andra VM match, det ville ju inte Camilla missa. Danmark vann dessutom, så nu finns det i alla fall minst en glad människa här i England som är glad över VM's matchresultat! 




När jag kom "hem" rund kl.23 satte jag mig ner för att sy :S


Go Norden!!

Come on, we go in to this pub and when we go out again we sounds a little bit more like a kråka! Ikväll har jag kollar på fotbolls VM inne i Salisbury, (eftersom vi hade svårt att bestämma oss) på ett par olika pubbar. England mot Algeriet, 0-0 = katastrof i Engelska ögon... stämningen inne stan var mindre bra kan jag meddela.

Med det säger jag godnatt och tackar för mig. Hälsar med en gång morgondagen välkommen - SOL ja tack!!!


Tissues

Super soft tissues. Improved softness. With added softeners to feel gentle against your skin.
Måste vara mitt bästa köp sen jag kom hit!!! 55 st, håller tummarna för att de räcker över helgen...



20100617

Idag har jag ignorerat min förkylning och spenderat dagen i solen, hoppas bara att jag inte får sota för det imorgon! låg och solade och gjorde all strykning utomhus, under den klarblå himmeln. En gång under dagen kom det ett litet fjuttigt moln inom synhåll! Imorgon ska det regna igen...



Jag tror (peppar peppar) att jag har haft tur med mitt val av familj att jobba och bo hos här i England. De verkar liksom bry sig... som nu när Emelie mer eller mindre blivit "ut sparkad" av hennes familj, har föräldrarna i min varit jätte engagerade i att hjälpa henne hitta ett alternativt boende och jobb. Det visade sig att pappan i min familj, har en jobbarkompis som bor i ett kollektiv väldigt centralt här i Salisbury, där ett (av fyra) rum blev ledigt den här veckan - som hittat!!! Jag följde med Emelie idag och kollade på rummet, hon fick nycklarna och på lördag ska jag hjälpa henne att flytta in. Ibland får man ha lite flyt! Jag är som du kanske förstår överlycklig att hon stannar här i stan – då jag annars om 3 veckor skulle stå här utan någon som helst vän!
         Men tillbaka till att föräldrarna i min familj är hjälpsamma... bara en så enkel sak som att mamman här i familjen, trots att jag vet hur mycket hon har att göra, sätter sig vid datorn och hjälper mig att hitta hotell/vandrarhem i London(, inför min och Camillas tripp dit nästa helg). Eller som att pappan erbjuder sig att köra ner oss till busstationen en lördagsmorgon kl.07! Det verkar helt enkelt som att de verkligen vill att jag ska trivas, vilket känns galet skönt! Även fast jag som tillexempel i fredags bara ville börja gråta när jag förgäves försökte ge pojkarna sin middag - otroligt men sant så trivs jag!
         Men bara för att jag trivs här för stunden... så försvinner inte saknaden av allt och alla nära där hemma. Jag kommer ofta på mig själv när jag sitter och dagdrömmer, och tänker "undrar var hon göra just nu", "undrar vad han tänker på just nu", "jag önskar att han/hon vara här NU och delade den här stunden med mig" eller "tänk att få krypa ner i sin alldeles egna säng". Men jag vet att det snart händer, tiden flyger fram och snart, mycket snart kommer jag stå där hemma som att jag aldrig varit iväg (- dock förhoppningsvis otroligt mycket rikare på erfarenhet och engelska ord)!


Bild från i Söndags - Queen Elizabeth Garden


Apa

Är helt dunder förkyld.. ligger här i sängen och tycker synd om mig själv. Mår jag bättre av det? Svar: NEJ! Men tyckte ändå att jag kunde dela med mig av det...




Bjuder på en bild från i lördags, för att pigga upp stämningen lite!

Lite mer harmoni - Tack!

Vad hände med den klarblåa himmeln som jag vaknade till klockan 06 imorse?

Det skulle kunna ha varit en otroligt härlig känsla att vakna klockan 06, kolla ut genomfönstret och se hur himmeln är helt klarblå. Låta mina sidenunderställ åka till golvet och istället dra på springkläderna för en morgontur i det sköna. Men så lätt kan man ju inte ha det här i världen! Nej istället vaknade jag klockan 06 för att min mage höll på att explodera, kunde knappt röra mig, kunde inte somna om... i följd av att jag höll på att svimma i köket 1 timme senare... Men nu mår jag iallafall betydligt mycket bättre. Skulle dock inte ha tackat nej till en lite mer harmonisk morgon!


En vänlig gest

Idag när jag var på min väg tillbaka till bilen, efter att ha lämnat av den äldsta pojken i skolan. Stannade det en bil vid vägen. Ut hoppade den snälla mamman som i början av min tid här i England gav mig en tidning. "I totally forgot about it before... I have some new magazinies for you!". Att en sådan liten enkel gest kan göra att en dag kännas så otroligt mycket lättare att genomföra?!

Mållös

Precis som jag skrivit i ett tidigare inlägg i veckan så åkte Rebecca hem i fredags... från att allt var bra mellan henne och hennes värdfamilj vände allt efter 5 minuter. Hon ställde en fråga, som antagligen inte familjen uppskattade, inom en vecka fick hon åka hem. Emelie fick idag veta att hon måste flytta ifrån sin värdfamilj på lördag - hon har alltså fått 5 dagar på sig att hitta en lösning på vad hon ska göra och vart hon ska bo. Hon är iallafall fast besluten om att bo kvar här i Salisbury, vilket jag är mer än överlycklig för! Men att vissa människor kan vara så äckligt hänsynslösa, omänskliga... eller så kanske de bara är mänskliga! Är människor så äckligt falska?


Undrar när/om allt ska vända också för min del. Kan det verkligen vara för bra för att vara sant - att jag faktiskt trivs i familjen som jag bor och jobbar hos?


Pimp my ride

Fly on the wings of love Fly baby fly Reaching the stars above Touching the sky
Det kändes som att jag var helt rak i kroppen, 1 meter från marken... bilden säger något annat!

  

Igår spelade England sin första match i VM, eftersom Sverige inte nått så långt beslöt jag och Emelie oss för att vara Englands supportrar för dagen - visade vårt stöd genom bilen... Vi började med 6 ballonger, 2 tappra fanns kvar när vi efter ca.15 min långsam körning kom fram till Camilla (som vi skulle bjuda på födelsedags middag med bio som efterätt inne i Southampton). Vi såg Sex and the city2. Eftersom jag inte hade hört så mycket positivt om filmen innan, hade jag inga större förväntningar - MEN då humöret vad på topp, har jag inte skrattat så mycket till en film sen jag såg The hangover första gången!!! Mycket lyckad kväll :) Hoppas kvällen i Hölö blev det samma! ♥

(Om någon skulle undra) Så beslöt vi i sista minuten oss för att flytta på våra fina ballonger... då det skulle kunna vara en liten risk att ha ballongerna hängandes på bilens sidor, framför bilens baklyktor.. 


Min bästaste Manfred

Idag har min bästaste Eve fest för att fira även hennes 20 fyllda! Men jag kommer inte vara där... Därför hoppas jag innerligt att de lyckostar som kommer, tar tillvara på kvällen och hennes tillvaro!!!!






Ikapp?

Det är idag fredag.. och jag har fortfarande inte skrivit om i söndags - den sista dagen på min underbara helg!! ILLA ELIN!!!!


20100606 ♥

Den jobbigaste dagen på otroligt länge.. att säga hejdå! Dagen började dessutom med huvudvärk, dock självförvållat från kvällen innan. Men jag bortsåg från den och träffade Josefin strax efter kl.08, mkt mysigt att sitta på en bänk i morgonsolen och bara prata om livet i stort! Sen gick jag hem till Simon igen och sov vidare. Efter ett par extra timmars välbehövlig sömn åkte vi hem till mig, där det vankades pastasallad och mammas paj, vilket ALDRIG sitter fel i magen! Som vanligt när jag ska någonstans, blev det sen lite smått panik från min sida... vad skulle jag ta med mig till England, vilken väska? På vägen till Sverige hade jag inget incheckat bagage, eftersom det kostar extra med Ryanair... MEN på vägen tillbaka till England skulle jag färdas med British airways - där det ingår ett incheckat bagage på 20 kg - JA TACK! Till sist fick jag iaf med mig ett par tröjor som jag inte hade fått med mig första gången + mina fotbollsskor och benskydd (alltid bra att ha). Sen var det dags för avsked… vill inte gå in närmare på det. Jag fick äran att bli eskorterad av Pappa till Arlanda, vilket var jätte trevligt. Länge sen som jag har pratat med honom, liksom bara med honom. Sen blev jag ensam… sov nästintill hela flygresan, otroligt skönt! Emelie mötte upp mig på Heathrow - galet snällt! Landade här "hemma" i Salisbury igen strax innan kl.01.











Sen jag vaknade på måndagsmorgonen har jag egentligen varit trött… därav den dåliga uppdateringen. Dessutom har jag nu fått börja om med att sakna alla, vilket är ledsamt. Jag har mer eller mindre spenderat mina lediga timmar den här veckan med att läsa och sova. Läste ut Twilight igår kväll, så måste köpa New moon (fortsättningen efter Twilight) imorgon, så att jag har något att göra på dagarna nästa vecka...


(skönt att se, jag är inte den enda som är trött här i området!)

Igår fyllde den yngsta pojken 3 år. Därför tog mamman i familjen med sig pojkarna och mig själv in till Salisbury för en Afternoon tea - så nu har jag äntligen ätit scones och druckit te på äkta brittisk vis!

I förrgår ringde den fotbollstränare som jag har haft lite kontakt med tidigare. Jag ska vara med i en turnering nästa söndag… känns otroligt bra att jag inte har spelat fotboll på över 6 månader! Tur att jag fick med min mina skor hemifrån iaf :) Måste ut och tjuvträna lite i helgen…

I förrgår fick jag dessutom höra att Rebecca (min svenska au pair vän som bor i Bournemouth) ska åka hem idag fredag. På det ska Camilla (min danska au pair vän) åka hem inom en månad. Sen ska Emelie (min andra svenska au pair vän) sluta den 20:e juli. Alla ska åka hem på grund av deras familjer... just nu känns det för bra för att vara sant att jag trivs i min familj! Är det är en tidsfråga innan det händer mig något dumt...?


20100605 ♥


Lördagen började med en välbehövlig sovmorgon, gick inte upp fören kl.9! En vända nere på stan, sen hem till kära Östertälje. Spendera hela dagen med familjen och Simon, Tomas var även där, vilket blev ännu ett kärt återseende! Thai mat ute i solskenet på altanen, inte helt fel :) Vid 15 tiden begav jag och Simon oss hem till honom. Min sista surprise var på ingång. Elin och Emma skulle ha en tjejmiddag/förfest för att fira deras 20 fyllda. Det kunde jag ju inte missa!! Vilket jag är glad för att jag inte gjorde, otroligt roligt att träffa mina underbara vänner -hjälp vilken härlig kväll :) Norskfylla, shot-sprint-race, sommarvärme, utgång och umgänge mina fina härliga vänner stod på schemat - mycket lyckad kväll vill jag lova! Otroligt många kära återseenden! Kvällen avslutades relativt tidigt för en utekväll i Stockholm, kom tillbaka till Simons säng innan kl.3!!!


Ännu en lång, händelserik dag fylld med kärlek, sol, skratt...
och ännu mera kärlek, sol och skratt!!





Nu längtar jag tills jag får visa mina fina vänner min nu tillfälliga home-town!


20100604

Jag vet inte vart jag ska börja.. jo jag vill börja med att tacka Emelie som gjorde det hela möjligt - hon körde mig till och från flygplatsen här i England! Det är så mycket som jag vill få ner - min helg har varit helt galet oslagbar som få!!!! Jag visste att det skulle bli bra, men så här bra? Den som inte har snappat upp det, så var jag på besök hemma i härliga Sverige mellan natten till fredag och söndag kväll.

Den enda som egentligen visste att jag skulle komma hem var Simon. Det var alltså han som fick den stora äran att hämta upp mig på flygplatsen kl.23:25 på torsdag kvällen. Om det var ett kärt återseende av min Nöt - svar JA!!! Vi somnade omkring kl.04, kl.06 ringde mitt alarm - dags att gå upp! Medans Simon snarkade vidare gick jag med en blomma och nalle i högsta hugg ner till Josefin som dagen till ära skulle ta studenten! Ännu ett kärt återseende!!!! Efter många kramar och tårar knallade jag hem till Simon igen. Kl.08:40 lämnade vi Södertälje och begav oss mot Skövde - där min kusin skulle ta studenten, och där min familj (helt omedvetna om min hemkomst) skulle befinna sig. Helt otroligt men sant så lyckades vi hitta min farbror Zakari, syster Linnéa, sen även kusin Erik, kusin Josefin (och studenten på flaket kusin Nikolina) bland alla 1000 tals människor som också de ville titta på "studentflaksparaden" - vilket resulterade i ännu fler kära återseende, kramar och tårar. Väl på studentmottagningen väntade ännu fler - då jag fick träffa faster Ann-Marie, Mamma, Pappa, Chilla med flera. Jätte mysig dag, det blev inte heller värre med en klarblå himmel! Landade i Södertälje igen strax innan kl.22. Kilade ännu en gång ner till Josefin, 2h senare låg jag och snarkade bredvid Nöten!


En lång, händelserik dag fylld med kärlek, sol, skratt och tårar

Besök hemma hos JosefinJag med min NötJag med min älskade syster!



Det var dessutom dagen till ära 1 år sen som jag själva tog studenten... vart tog det året tagit vägen?


PS. fortsättning om helgen kommer. Nu måste jag lägga infrån mig datorn, innan jag somnar med den i knät!

20100603


Hinner inte skriva om gårdagen  nu... måste skynda mig ut och ta tillvara på solen när den väl är uppe!!! Ville egentligen bara meddela att jag är glad att över att solen äntligen har återvänt! Nu åker alltså min nya bikini för £5 på och Twilight i handen - ÄLSKAR

Peppar peppar, det ska vara sol hela helgen :)


20100602



Återkommer med bildtext imorgon.
Jag kan meddela så länge, att min dag har varit galet skön!


Den som väntar på något gott - blir aldrig fet!


Behave like a duck

Ett motto som jag snappade upp i vintras lyder: Uppträd alltid som en anka. Se lugn ut på yran, men paddla som en jävel under. Imorgon ska jag med egna ögon bevittna hur dem gör - då jag och den äldsta pojken ska ha picknick, mata ankorna i floden och gå på en liten teater föreställning inne i Salisbury. Det ska bli mycket mysigt! Planen var att Emelie och ett av hennes barn som hon tar han om skulle vara med, men tråkigt nog kom det förhinder i vägen, så det får helt enkelt bli en annan gång... Håller tummarna för bra väder bara. Det har lovats sol i flera dagar nu, men har inte sätt skymten av den där stora fina gula bollen sen i fredags!


och regnet det bara öser ner...


Regn, regn, regn och regn... idag regnar det = boooooring !!!!

Dock är det en perfekt dag för att börja läsa Twilight



RSS 2.0