20100726

Måndag igen, precis som efter varje söndag... och precis som varje måndag känns allt så där lite halvt segt. Har dessutom städat som en gnu idag, vilket inte dagen blev roligare av. Men det är dock otroligt roligt... och lärorikt - att slå ihjäl spindlar. I normala fall är det jag och dammvippan som brukar slåss tillsammans. Men idag testade jag en ny teknik - träpolering - äckligt effektivt!


Ps. Idag har jag kollat på Lejonkungen - lika sorglig och rolig som alltid. Jätte kul att se den med engelskt tal! Även fast jag kunde de svenska replikerna i huvudet sedan innan...


Halftime

Idag var det tre månader sen som jag med darrande ben stod och väntade på min Au pair familj på Heathrow. TRE MÅNADER - det innebär att jag har tre månader kvar här i Englands Salisbury. Kan inte förstå att det redan har gått halva tiden, eller ja... det har ju i och för sig hänt väldigt mycket på dessa tre månader, jag har träffat många nya vänner och fått mig otroligt många härliga skratt. Men ändå - halva tiden, redan?

Tror dessutom att min nästkommande halva kommer springa förbi: Simon kommer vara här onsdag kväll till söndag kväll. Mamma och Pappa kommer vara här nästkommande torsdag till och med nästkommande söndag. Och helgen efter det börjar min 2 veckor långa semester. Och när min semester är slut, kommer det redan att vara september!! I september håller jag dessutom tummarna för fler besök från det avlånga landet i norr samt landet nedanför med det konstiga språket.



 


Det har varit en galet lång dag. Kl.08:20 pratade jag med Simon på skype. Kl.11 bar det av in till Salisbury för att möta upp med Jannike. Kl.14 kom jag hem till huset igen, det vankades födelsedags kalas. Trevligt kalas, även fast jag kände mig lite vilsen bland alla främlingar vissa stunder. Agerade fotograf med mammans nya knallrosa kamera. Kl.19:30 bar det av in till stan igen för att träffa Emelie och Irene. Kl.22 landade jag här i mitt rum igen. Nu kl.23:45 ska jag förbereda pojkarnas lunchlådor för imorgon. Yippi!


20100724

När jag hade tagit mig samman efter filmen imorse, tog jag tillsammans med hunden en redig promenad på en timme. Trodde det skulle vara lite små kallt ute - visade sig vara galet varmt/kvavt - höll på att smälla av! Men en härlig promenad i alla fall.

Min plan var att idag ta en liten annan variant, än min ordinarie runda som jag brukar promenera/springa. Närmare bestämt den variant på runda som jag tog min första vecka här i Salisbury, då jag gick vilse. Jag har inte gått den sen dess, alltså 2 månader och 3 veckor sen. Det syntes kan jag säga - totalt igenvuxet! Jag gav det ett försök, men efter att ha blivit bränd på ett dussintals brännässlor gav jag upp, fick gå samma väg tillbaka igen - och blev bränd av samma dussintals! De första två bilderna här nedanför visar vad jag menar med igenvuxet.


  


Väl hemma i huset igen fick jag mig en pratstund med Mamma, Pappa, Tomas, Olav och
Ann-Catrin. Efter lunch också med Simon, som förövrigt landar här hos mig om 4 dagar!

Senare på em./kvällen mötte jag upp med samma glada tjejer som jag träffade igår kväll + en pratglad Emelie som återigen känt på livet som Au pair (bara för helgen). Hon blev glatt påmind om av vad hon inte saknar. Och jag blev återigen glad över att jag har en BRA Au pair familj!



20100723

Igår blev det utgång i Salisbury tillsammans med Jannike, Irene och Adeline - lyckad kväll! Svårt att få ner något specifikt som hände... bara allmänt trevligt helt enkelt :) Fick dessutom skjuts hem av Irene, vilket jag är oerhört tacksam för! När jag kom hem till huset igen vid 02:45, somnade jag till Monsters, inc. Som jag imorse kollade färdigt på, blev faktiskt lite blöt i ögat.

Varför ska jag alltid vara på patetisk när jag kollar på film?



 
Irene och Adeline.          Jag och Jannike.


Gute Nacht


20100722

Kom precis tillbaka till huset efter att ha varit hos tandläkaren och bokat tid hos en annan tandläkare. Fick tid den 2 augusti - hoppas tänderna sitter kvar tills dess!

Denna dagen, är ett liv

Då jag hade förväntat mig "A hell" på dagens träning, blev jag positivt överraskad att jag överlevde! Det kommer kännas i benen imorgon, garanterat! Men på måndag så ska vi sparka lite fotboll också, vilket jag ser fram emot!
Efter träningen körde jag hem Jannike, som idag också hon var med och lekte med Salisbury City Football club. Sen träffade jag Emelie över en picknick i Elizabeth park, mycket trevligt!! Vi pratade om allt (som har hänt under de senaste två veckorna som vi inte träffats) och lite till! Tillsist blev det för kallt om tårna så vi fick nöja oss för kvällen.




ps. Idag gick min "tandställning" sönder... (nej inte av en seg kola!)


En bild säger mer än (i det här fallet) 10.000 ord!


20100720

Idag är det tisdag... det känns som kanske torsdag! Att tiden ibland kan gå så långsamt?

Efter att jag hade lämnat av ena pojken i skolan idag, tog jag min kudde och hade en otroligt bekväm power nap ute på familjens nyinförskaffade studsmatta. Varför har jag inte gjort det förut?


I söndags träffade jag igen Jannike och Irene, den här gången över en lunch och picknick inne i Salisbury. Mycket trevligt som vanligt! Jag köpte även en heliumballong. Nej, inte till mig själv - utan till den äldsta killen här i familjen som har sin 5:e födelsedag imorgon. Jag tänkte smyga upp med din till hans rum om en stund, så att han ser den när han vaknar. Ibland är jag allt lite klurig!


Jag med ballong. Min tyska au pair vän Jannike. Min italienska au pair vän Irene. Dagens intag av chai latte.


Igår hade jag min 3:e träning med fotbollslaget, som bestod av enbart fitness... behöver jag ens nämna att jag har träningsvärk idag? Morgondagens träning ska dessutom bli "A hell" som tränaren beskrev den med, med en massa löpning i uppförsbacke... grejen är att jag vill inte veta innan den startat, om träningen ska bli ett helvete eller inte! Men men, jag får bita i det sura äpplet och tänka på mina favorit jeans som ligger där hemma i Sverige och väntar på att min rumpa ska passa i dem igen! Efter träningen imorgon ska jag dessutom träffa Emelie, vilket var allt för länge sen sist!


ps. Idag bokade mamma och pappa sina biljetter. De kommer hit den 5:e augusti


20100717

Haft en jätte bra dag i Southampton med Adeline, Jannike och Irene!








GOD NATT..!


I can see the sky!



Det syns inte så bra på bilden. Men Dessa två fält är helt täcka med fåglar!
De har varit där i flera veckor nu... vet inte vad de gör eller vart de kommer ifrån. De bara står där och stirrar... Staketpinnarna brukar vara populära, brukar faktiskt vara fullsatt! Men idag verkar de hålla sig på marken! Något som jag tycker är ännu lustigare är att de hållig sig till sin "sort". Det är som rutor på samma fält. En rektangel med vita, sen precis kant i kant är det en rektangel med svarta fåglar... rädda att skapa lite grått?



Imorgon ska jag göra tvärt emot fåglarna och mixa lite i kulturerna igen. Ska nämligen träffa en tysk (Jannike, som jag inte träffat ännu), en fransk (Adeline) och en italiensk (Irene) och ta bussen in till Southampton. Sen ska jag vara barnvakt på kvällen... Men innan morgondagen kommer, så ska jag nu somna till filmen Shrek som precis hittade i lekrummet!!


Jag får Europa att hoppa

Kanske lite att överdriva... men i alla fall en franyska och en italienska dagen till ära!


Hemkommen efter min date med Adeline och Irene. Satt på en pub och pratade i ett par timmar - mycket trevligt!

Jag tycker att det är kul att träffa folk från andra kulturer, vi började prata om filmer, så kom vi in på dubbade filmer. De kunde bara inte förstå att vi i Sverige faktiskt kollar på till exempel serien Vänner eller Twilight filmerna på original språket. Precis som att jag inte kan förstå hur man kan kolla på Vänner dubbat till italienska respektive franska...

Kommer ihåg när jag, mamma och Linnéa var i Spanien sommaren 2005, när vi kollade på Lost med spanskt tal - det var ärligt talat bland det löjligaste jag varit med om! Men har man inget annat att jämföra med så… men kan ändå inte förstå, jag menar - kolla på läpparna - det stämmer ju inte någonstans! Nej jag är glad att jag är uppvuxen i Sverige, där vi lever i ett samhälle (oftast) utan dubbade filmer!





Konstigt att det kan kännas som höst i mitten av juli? Vi passade i alla fall på att ta några bilder i "sommar" regnet.


20100715

Nu ska jag iväg och tanka bilen, tanka mobilen och tanka min mage. Sen ska jag träffa Adeline (den franska tjejen som jag träffade i lördags) och Irene (en italiensk tjej som jag inte träffat förut), båda jobbar som au pairer här i Salisbury trakten. Ska bli roligt!

Dock är min rörelsekapacitet begränsad...


PAIN

Jag trodde att vi bara skulle ha löpning på gårdagens träning. Fel man kan ha - det var världens fyspass! Det var inte bara en "army girl", det var två = PAIN IN THE ASS!!

Vi sprang, hoppade över hinder (som hästar), trippade i stege, gjorde sit ups, armhävningar, utfall, plankan, sprang med bildäck under armen, benböj... sprang och sprang lite mer. Jag tror inte det var många muskler som vi missade. Min smärta i magen, baksida/framsida lår, armar, rygg är olidlig. Antar att den dessutom kommer bli ännu värre imorgon.

Men det är bra, jag har en deal med mig själv, när jag kommer hem i slutet av oktober, ska jag kunna ha mina favoritjeans! Om det ska ske, krävs det ett antal fler av såna träningspass... och lite mindre choklad.


Fotbollsträning

Nu sticker jag iväg för att få håll... åt precis. Träningen börjar om 30 min, kommer bestå av enbart löpning ledd av en "army girl". Önska mig lycka till!!!


och inte ska det bli bättre heller...



Man kan ha kul - även fast att det regnar





Det var den här dagen (20090604) ett bevis för!

Men måste erkänna att det inte lockar att gå ut och försöka ha lite kul just nu... tar tillbaka det jag skrev igår, att jag klagade på regnet - idag ÖSER der ner på riktigt!


Spöregn och blånagel

Idag har det spöregnat i stort sett konstant hela dagen.. inte mår jag bättre av att höra hur galet varmt det är uppe i Norden för tillfället... Men jag är glad för deras skull, långt inne i skälen är jag glad! Jag måste bara få ner mina aggressioner om duvor först! TRÖGARE odågor får jag leta efter! Fick stå och tuta på ett par stycken i flera minuter innan de fattade att det kanske inte var så bra att stå mitt i vägen och picka i asfalten... sen 5 minuter senare fick jag göra samma sak igen med en annan av samma ätt. NEJ usch för duvor i trafiken!

Ointressant eller ej. Efter fotbollsturneringen som jag spelade för några veckor sen, fick jag en halv blånagel. Innan turneringen var den så gott som precis utvuxen igen efter min förra blånagels existens. Men då bara halva nageln blev blå efter turneringen, fanns mitt hopp fortfarande där, att nageln kanske skulle få sitta kvar för en gångs skull. Igår hade jag min första träning med Salisbury city football club, vilket i sig var jätte roligt! Idag såg jag dock med vrede att min halva blånagel, gått över till en hel blånagel. Hela stortån har pulserat hela dagen, varje steg jag har tagit har påmint mig om dess existens. Noterade datumet i min almanacka, ska se hur lång tid det egentligen tar för den att bli "normal" igen - även fast normal för mig, de senaste 6 åren har varit att ha en eller två blånaglar, eller en eller två naglar som är på väg att växa ut igen efter att ha tappar en eller två blånaglar...







Ps. Ikväll har jag pratat med Linnéa, Pappa, Mamma, faster Ann-Marie samt skymtat kusinerna Nikolina, Josefin och Benjamin på skype! Sen ringde dessutom Camilla från Danmark


Mina närmsta dagar framåt





De ser lovande ut - mina närmsta dagar, gör de inte?

eclipse

Jag och Simone tog idag tillfället iakt och såg Eclipse, mycket bra film! Det jobbiga är bara att man nu måste vänta på nästa film... Undrar om jag hinner läsa boken innan? Mycket trevligt att träffa ytterligare en annan Au Pair!


 


Nu ska jag äta!

20100711

Nu ska jag in till Salisbury för att möta upp med Adeline (fransk au pair) och Simone (tysk au pair)... vi får se hur vår kommunikation kommer att fungera. Det roliga är att nu är det jag som är den "rutinerade". Kommer ihåg när jag träffade Emelie och Camilla för första gången, jag hade varit här i knappt 2 veckor... medans dem hade varit här i 2 respektive 4 månader. Men nu är rollerna bytta - Jag har varit här i 11, medans de har varit här i sina knappa 2 veckor!


En bra dag

I vanliga fall så brukar jag ta bilen och hämta upp den äldsta killen från skolan. Men igår kom mamman i familjen hem tidigare från jobbet, så vi tog tillsammans med hunden en promenad dit. "En skön promenad i solskenet tänkte jag". En marsch med svetten som lackar blev det - men det var en upplevelse! Tillbakavägen blev lite lugnare, då blev vi ju tvungna att ta hänsyn till en fyraårings ben också. När vi nästan kommit ut ur skogen som vi genat genom, hoppar det fram ett par rådjur - hunden hoppar efter. Han (hunden) försökte hoppa igenom ett taggtrådstängsel... vilket resulterade i en lätt operation idag. Han fick sy igen sin uppslitna armhåla...

Tack vare att pappan i familjen är i Frankrike och att mamman blev tvungen att åka in med hunden för operation imorse, blev jag barnvakt. JÄTTE ROLIGT! Vi sprang runt och lekte i trädgården i en timme, spelade fotboll, hide and seek, monster (=jag springer runt och kittlar dem) och avslutade med piruetter (jag bär dem och snurrar runt som en helikopter). Länge sen jag hade en sån intensiv med härligt rolig morgon!

Sen bar det av in till Salisbury för att först möta upp med Emelie och sen Adeline. Spännande att träffa en ny Au Pair, Adeline kommer ifrån Frankrike och har bara varit här i knappa två veckor. Vi hade en liten härlig picknick tillsammans med ca 100 andra flugor som svärmade ovanför våra (framförallt mitt) huvuden. Drar sig till skiten? Förutom flugorna så var det jätte trevligt!!!

  

När jag kom hem igen vankades det ännu mer lek ute på tomten, barnen var fortfarande som små änglar! Innan jag åkte iväg till Emelie igen för en filmkväll sprang den yngsta pojken ifatt mig på uppfarten "Can I give you a kiss goodbye?". Självklart fick han det!

Två filmer senare, bar det iväg till Southampton... Emelie skulle få besök från Sverige. Då det inte gick att ta sig ändå fram till våran lilla byhåla till stad, fick jag hjälpa till att få hit hennes vänner. Det var ett nöje att bjuda igen, då Emelie körde mig hela vägen till och från Gatwick när jag gjorde min tripp hem i juni.

Landade igen här i sägen för en stund sen! NU ska jag sova :)


Ps. Det här var en engångsföreteelse... egentligen tycker jag inte om långa inlägg!


With a taste of Sweden

Sju sorters kakor, fick jag av min kära syster när jag var hemma på besök. SÅ igår slog jag mina hjärnceller ihop och smackade ihop en kaka. Närmare bestämt mina kära syltrutor ♥ som jag varit ifrån allt för länge! Idag känner jag dock att min motivation är lägre än vanligt... SÅ tog jag fram min Motivationsbok, som jag fick av Eve, Emelie och Sophie innan jag åkte iväg från det avlånga landet uppe i norr första gången. I den hittade jag en fras som passar mig perfekt just idag: Övervunna svårigheter ger behagliga tankar och ökar motivationen. Det citatet tar jag nu med mig när jag ska städa köket! Först ska jag äta en kaka...



   

Om jag hittar motivationen, ska jag dessutom ta hunden på en promenad! MEN motivation behövs inte ikväll, då ska jag och mamman här i familjen ha filmkväll - The notebook - står på programmet :)


ps. något har hänt med mina stövlar...


Ensam i för djupt vatten

Hemma igen efter att Aqua fit pass. Men det var inte lika roligt eller lika jobbigt som sist, lika svårt dock. Kan det ha att göra med att jag idag stod där själv och kände mig som en groda i allt för djupt vatten? Nej, det var då mycket roligare att ha Camilla vid min sida!! Skrämmande känsla, att känna sig ensam, när man har 30 seniorer iklädda baddräkt runt omkring sig!
Nu är det dags att göra lite jobb, idag är det lekrummet som står på schemat...


Ytterligare ett av mina legobyggen


Det där med uttalet

är inte alltid så lätt. Att uttala Elin av en människa som till exempel har engelska som modersmål kan vara en riktig utmaning. Föräldrarna här i familjen tycker det är viktigt att uttala Elin rätt (på svenskt vis). De gör helt enkelt så gott de kan och lyckas ganska bra många gånger! Pojkarna däremot har sina egna variationer: "Ellin" är den vanligaste.

En konversation som löd i huset idag:

Pappan: You pronounce it wrong! Her name isn't Ellin!
Äldsta pojken: It doesn't matter!
Pappan: It does! Should I call you Jeffrey?
Äldsta pojken: My name isn't Jeffrey...
Pappan: NO!! That's why you should stop calling Eilin for Ellin!!!

Efteråt höll jag en liten lätt lektion för den äldsta pojken, med långa och mjuka E:n i fokus.


Men jag har börjat vänja mig...


Med solen i ögonen

sprang jag idag i 45 minuter. Såg solen sakta gå lägre och lägre. När jag kom upp till fältet ovanför där jag bor - och såg ut över alla åkrar och ängar, blev jag tvungen att stanna upp en stund, för att liksom "ta in" allt. Man kan liksom inte bli mätt... konstigt känsla det där! På det så avslutade jag precis ett samtal (som hade varit i mer eller mindre 2h) med Linnéa ♥



ps. Vi försörjer oss på det vi får, men vi skapar ett liv av det vi ger - Winston Churchill


Historia

Jag ligger här i sängen och kollar igenom en del av alla dessa bilder som jag har sparade år efter år, månad efter månad på datorn. Många minnen som kommer upp. Vissa som jag är mindre stolt över än andra - men mestadels fylls jag av skratt, kärlek och ångest. Tiden bara flyger iväg!!! Jag har kollar på bilder från mina senaste midsomrar, alla dessa Östertälje fester som ägde rum sommaren 2007, allsång på skansen, skolavslutningen efter första året på Igelsta, 18 årsfesten som jag aldrig kommer glömma, singstar kväll i Hölö, cykelsemester i stockholmsskärgård, Ayia napa, Göteborg, NRJ in the park, båtsemestrar, skidsemestrar, Samos x2, Ungern x2, grillkvällar, dagar på stranden, studenten... listan fortsätter. Tänk vad mycket glädje jag varit med om egentligen? Och ännu mer glädjer det mig, att fler foton kommer - nästintill, varje dag!


24 dagar kvar

Som när man räknade ner dagarna till julaftonskvällen. Första avsnittet på julkalendern har börjat, 23 kvar. Idag bokade Simon biljetterna - om 24 dagar landar han här i England, två timmar ifrån där jag befinner mig just nu. FATTA!!! ♥

Så mina kära vänner och familj, när kommer ni?




Men det är inte bara glädje som sprider sig i min mage idag. Camilla åker hem på tisdag, idag var sista gången jag såg hennes glada ansikte på väldigt länge. Hon har dock lovar att hälsa på efter sommaren, jag och Emelie har till och med gett henne ett presentkort på en chailatte som kan utnyttjas så fort hon kommer tillbaka. Tills dess får vi svenska flickor hålla ihop helt enkelt.

Igår blev det alltså lite avtackning... Emelie jobbade så vi anslöt oss till hennes bar, tog ett par drinkar och försökte spela biljard. Ibland glänste jag till och storspelade, men mina resterande försök till att få ner mina gula klot i hålen vill jag inte tänka på.

Planen idag var att åka till Southampton för en liten shoppingrunda. MEN, då Camilla sorgligt nog, vrickade foten igår, och den ser ut som en tennisboll idag, blev det inte av. Det får helt enkelt bli nästa gång!

 


God natt




Skadeglädje..?

Jag är inte den enda här i huset som har ont i benen idag. Mamman här i familjen var för första gången på bodypump igår - hon känner av det idag kan jag milt säga! Om jag har ont i mina ben efter min vattenaktivitet igår, så är det ingenting mot vad hon har - hon kom instapplandes i hallen för en stund sen - jag kunde inte göra annat än att vika mig dubbelt och skratta!


Livet är som en påse

Idag är det fredag, det regnar ute, snart är det dags för mig att börja städa köket, ikväll ska jag vara barnvakt, mina ben är döda efter gårdagens aqua fit - kan livet bli bättre?

ps. (Som min pappa brukar säga:) Livet är verkligen som en påse... tomt och innehållslöst - om man inte fyller det med något!

Därför fyller jag nu ditt liv med ytterligare en bild från i lördags...



FREEDOM



-Varför har jag inte gått på en gaybar förut?

Aqua fit

Om jag ska vara ärlig mot mig själv och mina älskade (fåtal) läsare som jag har kvar, så blev det ingen rask promenad för min del tidigare idag... i sista stund ändrade jag mig och tog mig en lång varm dusch istället! MEN kvällen till ära har jag varit på vattengympa - vilket var galet roligt! Jag har bara testat på det en gång innan (då hemma i Sverige) och det var lika roligt, jobbigt och svårt som jag minst det. Camilla gjorde mig sällskap, vilket var skönt - då vi både kände oss som grodor i för djupt vatten vissa stunder. Jag tror det kommer bli kämpigt att ta sig upp ur sängen imorgon bitti... insida lår fick storstryk! Hoppas verkligen att det blir ännu en härlig vana - att ta min rumpa och pallra mig dit flera gånger...


Första juli 2010

Nu ska jag ta min kamera i handen och gå på en rask promenad... här hade det passat bra att skriva "i solskenet", men sorgligt nog - men sant, så gömmer sig solen idag. Får helt enkelt bli bara jag och min älskade kamera ♥


RSS 2.0