Back to work

Idag var det första dagen på jobbet efter min semester på två veckor. Jag har inte så jätte stor arbetslivserfarenhet, men jobbigare jobb har jag varit med om. Trots det, känner jag mig galet sliten just nu. Då den äldsta pojken fortfarande har sommarlov, har jag idag jobbat från kl.07:30-18:00. Observera att det är utan någon som helst rast (förutom toalett besök, dessa får jag göra helt på egen hand). Jag måste hela tiden vara till hands och till lags för denna 5 åring. Men det har sin charm måste jag erkänna! Som jag nästan väntat mig, så somnade jag innan middagen, vaknade med ett ryck när jag i sömnen råkade snappa upp ett svagt rop: Elin, supper is ready.

Nu ska jag helt enkelt sova vidare. Imorgon väntar en repris från dagens upplägg på arbetstider.


Helgen med mamma och pappa.


Fick precis höra av treåringen:


Eilin, Dad said that he thinks you are the best au pair we ever had. You know, you are never cross or grumpy! That makes you to a nice lady!!


20100830

Träffade pojkarna imorse för första gången på 2 veckor. De hade mycket att berätta må du tro. De ville berätta allt de varit med om, problemet var bara att de ständigt pratade i mun på varandra. Till sist började vi med handuppräckning. Men det var ett riktigt kärt återseende, hoppas det håller i sig..!

Efter att i detalj fått veta pojkarnas senaste två veckor åkte jag in till Salisbury för att äta en sen frukost med Jannike. Blev en galet god macka och två muggar med chai latte på Starbucks för min del (dock i två olika omgångar). Snart vankas det middag med min Au Pair familj och sen ska jag pallra mig in till Salisbury igen för att möta upp med Jannike och ta en springrunda. Har inte gjort någon form av träning nu på 2½ vecka, så får se om benen viker sig eller inte.


20100829

Imorgon bitti ska det tydligen vara hela 9°C här i Salisbury - ett tecken på att hösten är på ingång. Tiden går och sommaren försvinner... Kan inte riktigt förstå att jag har varit en Au Pair i 4 månader. Men jag har i och för sig varit hemma 2 gånger. Antar att jag har svårt för att hålla mig borta allt för länge.

Nu ska jag försöka hitta något att äta. Jobbigt bara att kylskåpen står tomma.

Min semester



Hann träffa många nära och kära, skratta många långa skratt, prata mycket svenska, få många kramar och fick stanna upp ett tag för att bara andas ut - på min härliga semester hemma i Södertälje. Tråkigt nog var det många nära som jag inte hann träffa och en fin vän som jag inte fick möjligheten att träffa. Antar att man inte kan få allt... även fast det är svårt att inse ibland. Trots det, fick jag en jätte fin semester!

Nu är det bara för mig att bita ihop och ta mig igenom mina tre månader som jag har kvar här på ön. Ska verkligen försöka ta tillvara på varje dag, ta in allt - liksom och sörpla i mig all engelska som jag kommer över. Tänker bannemig inte komma hem och staka mig fram på mina få engelska stavelser som jag kunde när jag först satte min fot här i april.

Nu är det nya tag som gäller!!

Tyglad eller inte



Nu åker jag in till Salisbury!


Livstecken

Efter 10 timmars sömn ska jag nu försöka ta något att äta. Gårdagen var en plåga, kunde inte stå upp i mer än ca 5 min, sen var det sängen som gällde igen. Mår bättre idag, så ska pallra mig ner till ”stan” och möta upp med Emelie om ett par timmar. Men först måste jag försöka tygla mitt hår...


varför skulle jag få för mig att klippa av det?



Hem ljuva hem

Borta är väldigt bra på många sätt. Man upplever nya saker (=får ny erfarenhet), ser nya miljöer, träffar människor man aldrig skulle ha skymtat annars, man kan lära sig ett nytt språk ec ec....

MEN hemma är fanemig bäst!! Enligt mig.
Familj, vänner, sängen, kylskåpet, doften, vattnet, maten, toaletten, ec ec ec ec!!! Det är liksom galet skönt att vara hemma!
Dock varar det bara i några dagar till för min del (för den här gången). På torsdag bär det tillbaka till UK. Tillbaka till den vardagen som jag ska leva i  nu, i ytterligare 3 månader.

Men innan dess, ska jag ta tillvara på dessa dagar jag har kvar här - så det så! Därför ska jag nu kila ner till stan och dricka en svensk chai latte med min fina vän Evelina!!!


IDAG

I am flying, I am flying
Like a bird 'cross the sky
I am flying, passing high clouds
To be with you, to be free


20100815

Idag tog jag en väldigt välbehövlig sovmorgon. Sen bar det av till Downton (strax utanför Salisbury) för att spela en Friendly. Jag fick dock bara spela i ca. 35 minuter... kanske lika bra, då jag ständigt längtade till sängen. Vi vann med 2-1 (tror jag). Min insats var nog godkänd, kunde gått sämre, kunde gått bättre.

Förutom att sängen och sova har funnits i mina tankar under dagen, har morgondagen dominerat totalt! För IMORGON åker jag HEEEEM!!!! Tiden kunde inte heller passa bättre. Just nu, efter den här veckan av alla veckor här - är det nu som jag behöver komma hem som allra mest! Det kommer bli galet underbart!

Ikväll har jag (precis som jag gjort under hela helgen) umgåtts med Emelie och Jannike. Fredagen (13:e) blev det att utforska nattlivet i Salisbury, lördagen utforskade vi (nästan) vartenda plagg på Primark i Southampton och ikväll satt vi alla tre i Emelies säng och kollade på Remember me som spelades på min dator. Filmen var för övrigt otroligt bra!



ps. Imorgon vid den här tiden befinner jag mig i SÖDERTÄLJE !!!!


Fredagen den 13:e


Ibland går allt helt enkelt bara åt skogen!!!

Att alla kan ha dåliga dagar är inget nytt påfund.
Men de senaste tre dagarna, har för mig varit = katastrofala.


Har du känt den där känslan någon gång, att du bara vill försvinna?


En allmänt trevlig dag



in my dream

I am sailing, I am sailing.
home again, 'cross the sea.
I am sailing stormy waters
To be near you, to be free


Tänka sig...

att bara för att jag inte behöver sitta barnvakt/jobba hela dagen idag, SÅ ÖSREGNAR det!

När ska jag få stryka med solen i ryggen så där som jag brukade, när ska jag få ligga i solstolen och gråta till en bra bok, när ska jag få lite färg på kroppen igen?


20100809

Just nu sitter jag här och är lite halv less på allt... jag har dessutom ingen direkt förklaring eller anledning bakom det - vilket gör mig desto mer less!

Men så tänker jag på att: om en vecka så sitter jag på ett flygplan på väg mot Sverige! Det ger en liten gnista i allt. Men jag är dock rädd för att den här veckan kommer gå äckligt långsamt.


Fina minnen är också bra på att pigga upp tillvaron med.

Som exempelvis förra helgen med Simon:





20100808

Nu sitter jag här nyduschad efter att ha spelat en träningsmatch med fotbollslaget och därefter vinkat av mamma och pappa. Det var ett riktigt kärt återseende! Att jag dessutom får se dem igen om 9 dagar är inte heller fy skam! Jag åker nämligen HEM på semester nästa måndag och ska spendera 10 nätter i det avlånga landet!!!!! Hoppas på att vädret slår om igen - till det där tropiska, som jag hört så mycket om hela sommaren.

Helgen med föräldrarna har varit super härlig! Vi har sett mycket, ätit gott, skrattat mycket och helt enkelt bara haft det skönt. Det var jätte kul att se lite mer av England än vad jag gjort innan. Igår tog vi till exempel en tripp till Stonehenge och en till kusten. Såna utflykter som jag kanske inte skulle ha gjort annars, om inte mamma och pappa kommit. Att jag dessutom slapp att köra var en bonus! Även fast jag hade velat trycka till den där gaspedalen ibland ;)

utanför


20100805

Idag kommer min kära mamma och pappa hit till ön. Tanken var att de skulle plocka upp mig nu om en timme, på vägen från flygplatsen. MEN då minstingen här i familjen har gått och fått 39°C blir det att sitta barnvakt som står på programmet för min del. Tycker framför allt synd om minstingen... han mår verkligen skit rent ut sagt. Men patetiskt men sant, så tycker jag faktiskt synd om mig själv också!





Tog den här bilden igår kväll, från husets baksida. 
Tänkte att jag kunde dela med mig av den...


Jag passar på

att tacka alla som grattade mig i lördags! Alla som ringde, skickade brev, mailade, skrev på FB/MSN och de som faktiskt såg mig i ögonen och önskade mig grattis!!! Det är sånt som gör mig lycklig, uppvaktningar från alla nära och kära!!! Påminnelser om att de faktiskt tänker på mig, ibland.


20 is plenty

VARNING FÖR LÅNGT INLÄGG!

Nu sitter jag äntligen här i lite lugn och ro. Började på att skriva det här inlägger igår som jag "lovat", men det kom annat i vägen, som att svara på alla mina fina gratulationer! Har inte hunnit svara dig än Mormor, ska göra det nu alldeles strax!

SÅ ALLTSÅ... På onsdagskvällen hämtade jag upp Simon på Gatwick. Det gick förvånansvärt bra att köra dit på egen hand, tog bara 2½ timme! Ställde mig i ankomsthallen precis kl.20:00, då han skulle landa. Helt underbart att få se den där blicken igen!!! Då jag visste om att M25:an (vägen hem) var avstängd, spenderade vi vår första timme i bilen med att försöka hitta en annan väg mot Salisbury. MEN vi lyckades svänga av på fel avfart och hamnade på den avstängda M25:an i alla fall... men gott sällskap förkortar resan - hemresan tog över 4 timmar - kändes som 2! Dock kände mina fötter och ben av bilresans riktiga längd.

Helgen bara svischade förbi. Vi spenderade torsdagen inne i Salisbury, sen blev det kina mat uppe på B&B rummet. Jätte mysigt ställe föresten! Ett sånt typiskt Engelskt hus, exakt samma planlösning som det huset jag och Emma bodde i när vi var i England för exakt 4 år sen! Vi spenderade iaf 3 nätter på detta söta B&B, dock fick jag inte äran att äta någon "British Breatkfast", då jag behövde vara tillbaka här i mitt "au pair hus" kl.07 för att börja jobba på mornarna.

När jag vaknade upp på lördagsmorgonen fyllde jag 20 år! Tänka sig va?! Att jag har blivit vuxen, i alla fall på papper! Efter en rejäl sovmorgon tog vi oss till New forest - som för de som inte vet, är en gigantisk stor nationalpark/naturreservat. Så fort vi såg den första skylten med en text som löd något i stil med "Welcome to New forest" började vi se dem - HÄSTARNA. Hela New forest är nämligen bebott med vildhästar. Galet lustigt att se hästar vanka omkring på gatorna. Tror vi såg fler hästar än människor! Även kossor, åsnor och stora suggor vankade omkring hejvilt! Efter att ha åkt runt på ett flertal campingställen som varit överbokade lyckades vi hitta en med plats för vårt lilla belånade tält från min au pair familj. Sen efter mycket trixande och fixande med att få upp detta lilla söta tält bar det av in till Southampton. Efter lite shopping spenderades natten i tältet.

Söndagen blev en enda lång sovmorgon tror jag, otroligt härligt! Tog en promenad i skogen och slog följe med tre av alla dessa hästar, en liten lustig känsla. Kl.20:10 började mina längst 2 timmar i hela mitt liv tror jag - bilresan - efter att ha lämnat av Simon på Gatwick. Något som jag inte gärna gör om... Men jag är super nöjd med helgen och allt som den innehöll! ♥


Haft det underbart - uppdaterar mer imorgon !!





RSS 2.0